HomeOver VNVAAfdelingenAfdelingenAfdeling Noord Nederland

Afdeling Noord Nederland

Samenstelling

 

Afdeling Noord Nederland - Terugblik 2015 - vooruitblik 2016

De VNVA in Noord-Nederland, daar gebeurt wat, een actieve en zeker ook gezellige afdeling met vooral samen uitwisselen, samen delen en samen verder komen.

Tot onze vreugde werd het bestuur uitgebreid met ons nieuwe lid Foske Padje.
Bij onze ALV in april stond o.a. de rapportage van de kascommissie op de agenda; de afdeling is financieel gezond. Voor het inhoudelijk programma van deze avond was Renée Niessen uitgenodigd. Naast haar werk als klinisch geneticus bij het UMCG, geeft zij trainingen en workshops in efficiënt omgaan met de elektronische brievenbus. Onder de titel Maliboxmanagement voor de moderne mensch gaf ze vele tips en adviezen aan de ongeveer 30 deelnemers, want wie worstelt er niet met orde krijgen in de altijd te volle mailbox? Na een nuttig en ook gezellig samenzijn konden we met veel goede voornemens weer naar huis!

Een kleine groep collega’s vergezelde het bestuur bij de zomerborrel in juni in het Prinsenhof.

Door onze voorzitter Liesbeth Jansen werd samen met organisatieadviseur Henk Klabbers een praktijkgerichte intervisie Van reflectie naar perspectief in vier bijeenkomsten gegeven.

Samen met de KNMG district Groningen organiseerden we in september een avond gericht op coassistenten onder de titel Feminisering van de geneeskunde, voor welke ambities kies jij? Betty Meyboom verzorgde een inleiding over de feminisering van het vak en verschillende andere collega’s vertelden aan de groep coassistenten hoe zij zich in hun werk ontwikkeld en gehandhaafd hadden. Verrassend was de grote belangstelling van de toekomstige collega’s, zowel vrouwen als mannen, voor deze avond. Het aantal inschrijvingen was zo groot dat we vanwege de grootte van de zaal bij 70 een stop op de inschrijving moesten instellen.

Tips en trucs voor het omgaan met de iPad werd in een minicursus van drie bijeenkomsten voor twee groepjes verzorgd door Greet Meihuizen onder het motto “dokters helpen dokters”.

In november werd volgens jaarlijkse traditie een gezamenlijke activiteit georganiseerd met de VVAO afdeling Groningen, deze keer was de VVAO de organisator. Een presentatie over Treedt toe tot toezicht viel in goede aarde, zowel bij VNVA- als bij VVAO-leden.

Twee nieuwsbrieven van de hand van Willy-Anne van Stiphout en Hedwig Grooten waren in 2015 het medium om onze noordelijke leden te informeren.

Een vertegenwoordiging van het bestuur nam deel aan het symposium Carrièreboost van de landelijke VNVA, waar onze voorzitter Liesbeth met de inleiding Hoe blijf ik de arts die ik wil zijn? een van de sprekers was.

Al met al kijken wij terug op een jaar waarin we voor de liefhebbers zinvolle activiteiten hebben kunnen organiseren.

 

Vooruitblik

Voor 2016 hebben we ook weer plannen om er wat leuks van te maken, zoals een gezamenlijk bezoek van vnVa, VVAO en WomenInc aan de film Suffragettes, een spreker over een actueel onderwerp bij de ALV in het voorjaar, een activiteit in het voorjaar samen met de KNMG en een activiteit in het najaar samen met de VVAO. Verder denken we ook nog aan een activiteit gericht op coassistenten, en het aanbieden van een minicursus Omgaan met de iPad. Gunilla Kleiverda, samen met Rebecca Gomperts winnares van de Els Borst Oeuvreprijs, zal in het najaar in Groningen de bekroonde filmdocumentaire Vessel komen toelichten.
Hadden we twee jaar geleden ons jubileumcongres VNVA-Noord, we gaan nu al weer geld reserveren voor het volgende lustrum, want dan wordt onze afdeling 65 jaar.

Ook in 2016 zal het bestuur weer met volle kracht voorwaarts gaan. Heb je ook zin om mee te doen met ons, in bestuurs- of commissieverband? dan ben je van harte welkom, geef je op bij Hedwig (vnva.noordnederland@gmail.com), zij kan ook nadere informatie geven. En vanzelfsprekend zijn ook ideeën voor activiteiten welkom.

 

VNVA bestuur NN

 

Wij draaien met enthousiasme:

Liesbeth Jansen, voorzitter
Hedwig Grooten, secretaris
Greet Meihuizen, penningmeester
Els Struijk, lid
Foske Padje, lid

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrieven van de Afdeling Noord-Nederland

Laatst aangepast op woensdag, 22 juni 2016 11:29

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media