Home

Dieren op Dieren van Jochem van Laarhoven

 dieren op dieren

Zeefdruk Dieren op Dieren van Jochem van Laarhoven

Jochem van Laarhoven (1988) studeerde in 2013 af als beeldend kunstenaar aan de kunstacademie AKV St. Joost te Breda. Hij maakte publicaties, tentoonstellingen en gaf lezingen bij onder meer; Extrapool Nijmegen, Roodkapje Rotterdam, Galerie Ron Mandos Amsterdam en De Fabriek Eindhoven. In 2016 werd zijn werk ‘Seascapes’ opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam. Sinds 2016 is hij als kunstenaar vast lid van collectief Lars Doberman dat bij theatergezelschap Orkater muziektheatervoorstellingen maakt, waar hij onder meer als scenograaf, dramaturg en live-camerman de voorstellingen ‘De Familie Mansøn’ (2015) (geselecteerd voor Nederlands Theater Festival 2016 en genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016) en ‘Nacht van de Collectieven’ (2016) (i.s.m B.O.G., Urland en Nineties Productions) maakte. Momenteel werkt hij bij Orkater aan de theatervoorstellingen 'Cafe Doberman' en ‘Lars Doberman en De Vrouw’ (2018) en verschillende autonome projecten. Daarnaast is Jochem fotograaf en drummer. In 2017 ontving hij de beurs 'Werkbijdrage Jong Talent' van het Mondriaan Fonds en momenteel neemt hij deel aan het programma Arts/science: Academy Honours Programme for Young Artists and Scientists van de KNAW.

Naast films en fotografisch werk is er sinds 2017 een beperkte oplage van zeefdrukken verschenen. Het werk is getiteld, Dieren Op Dieren,waarvoor nummer 15/30 voor VNVA-veiling geschonken is door de jonge kunstenaar. In dit werk onderzoekt Van Laarhoven de relatie tussen de fotografische bron en het raster van de zeefdruk dat zo kenmerkend is voor het medium.

De reden om een werk voor de VNVA-veiling te doneren? 
“Simpel en duidelijk! Omdat ik dit een mooie gelegenheid vind om mijn werk in dienst van een goed doel te stellen”.

 

Dieren op dieren, 2017
zeefdruk op papier
70 x 100 cm
www.jochemvanlaarhoven.com

 

Wilt u een bod uit brengen op dit item? Stuur dan een e-mail met uw bod naar het secretariaat.

 

Klik hier om terug te gaan naar het veilingitemoverzicht.

 

 

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media