Home

Twee kaarten voor het stuk “de Vrouw” in theater Bellevue te Amsterdam

 vrouw

Twee kaarten voor het stuk “de Vrouw” in theater Bellevue te Amsterdam
Reinout Scholten van Aschat (1989), Matthijs van de Sande Bakhuyzen (1988), Mattias Van de Vijver (1986) en Jip van den Dool (1992) en beeldend kunstenaar Jochem van Laarhoven (1988).

Lars Doberman - zijn het vijf jonge getalenteerde theatermakers? Of is het toch een man die deze 5 musketiers samenbrengt tot de meest energieke vorm van muziek en intuïtief theater? Afkomstig uit Amsterdam, Groningen, Vught en zelfs België maken zij gezamenlijk sinds 2012 hun eigen producties voorzien van veel improvisatie, muziek en bijgestaan door beeldmateriaal en decor van de eerder genoemde Jochem van Laarhoven. In 2013 en 2015 verschenen van hun hand een stuk over het leven van jazzmuzikant Chet Baker, “Een Bebop Verhaal” en “De Familie Mansøn” over het leven van sekteleider Charles Manson. In 2016 werkten zij eenmalig samen met andere jonge theatermakers van o.a. URLAND, Nineties Productions en BOG aan de “Nacht van de Collectieven”, hierin onderzoekend de werking van het collectief als het antwoord op de vraag wat te doen als individu in een tijd van het groeiende individualisme? In 2017 en 2018 speelde enkele acteurs van Lars Doberman in Julius Caesar. Deze speelde door heel Nederland, en was o.a. te zien in het Amsterdamsche Bos theater.

Van 2017 t/m 2020 is Lars Doberman vaste theatermaker bij Orkater.

Dit jaar zal Lars Doberman in een struikeltocht getiteld “de Vrouw” de andere sexe onderzoeken op geheel eigen wijze met tekst van Vincent van der Valk.

Mede hierom doneert de heer Lars Doberman aan de VNVA-veiling, 2 kaarten voor het stuk “de Vrouw” in theater Bellevue te Amsterdam.

 

vrouw

Wat is eigenlijk een vrouw? Vroeg Lars Doberman zich af?
Die is in ieder geval iets wat ik niet ben. Dacht Lars.
En zo begon hij te vergelijken.
En toen ging alles mis.

Waarom Lars Doberman aan de VNVA-veiling doneert?
“Omdat het thematisch wel goed lijkt aan te sluiten op elkaar en het een mooie gelegenheid is om een goed doel te steunen”.

 

Wilt u een bod uit brengen op dit item? Stuur dan een e-mail met uw bod naar het secretariaat.

 

Klik hier om terug te gaan naar het veilingitemoverzicht.

 

 

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media