Home

Het werk ''Heldin'' (oplage 5/30) door Elza Zijlstra

 Heldin

Het werk ''Heldin'' (oplage 5/30) door Elza Zijlstra

Het werk ''Heldin'' (oplage 5/30) is gemaakt van stukjes plastic die Elza Zijlstra (www.trashworks.nl) vindt op het strand (de zgn 'plastic soep'') en knipsels uit oude tijdschriften, zoals de Libelle en de Prinses. ''Heldin'' drukt een krachtige vrouwfiguur uit geïnspireerd op superheldenstrips- en films. Vrouwen in de oude damestijdschriften worden vaak neergezet als keurige vrouwen die zich vooral moeten richten op het huishouden en het tevreden houden van hun man. Elza transformeert deze vrouwen in mooie, bloeiende en strijdlustige vrouwen. De stukjes plastic uit het kunstwerk zijn niet bewerkt: Elza gebruikt het plastic zoals ze het vindt. Op deze manier is goed te zien wat voor afval er zoal op het strand ligt. Daardoor moedigt het mensen aan na te denken over hun plastic verbruik. Feminisme en duurzaamheid gevat in één kunstwerk! De print is een foto van de assemblage en bevat niet zélf het plastic. Het plastic wordt namelijk ook weer hergebruikt in andere kunstwerken.

Afmetingen van het kunstwerk: A3 formaat (42 x 27,9 cm).

Het kunstwerk wordt geleverd zonder lijst. De print wordt gedrukt op stevig Conqueror vergé bio 300 grams papier.

 

Bieden vanaf € 50,00.

 

Over Elza Zijlstra

Elza is basisarts en bijna gepromoveerd bij Toine Lagro-Janssen in Nijmegen. Naast haar werk als promovenda maakt Elza kunst van stukjes plastic die ze vindt op het strand (de zogenaamde 'plastic soep', een zeer actueel probleem) en knipsels uit oude tijdschriften, zoals de Libelle. Op haar website www.trashworks.nl is meer te vinden over haar werkwijze en visie. Met haarkunst was zij o.a. te horen op Radio 1 Langs de Lijn en momenteel werkt Elza aan een project over plastic soup voor de BBC als kunstenaar/animator.

 

Wilt u een bod uit brengen op dit item? Stuur dan een e-mail met uw bod naar het secretariaat.

 

Klik hier om terug te gaan naar het veilingitemoverzicht.

 

 

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media