HomeEls BorstEerste vlucht met abortusdrone naar Polen - 27 juni 2015

Eerste vlucht met abortusdrone naar Polen - 27 juni 2015

WoW droneMet het geld van de VNVA Els Borst Oeuvreprijs zet Women on Waves de eerste stappen naar Women on Wings.

Ondanks het feit dat door acties van Women on Waves in bijvoorbeeld Portugal abortus gelegaliseerd is, is de situatie voor ongewenst zwangere vrouwen in Polen alleen maar verder achteruit gegaan. Tijd voor een nieuwe actie dus, waarbij Women on Waves meent een heel goed en symbolisch doel te hebben gevonden voor het geld dat zij met de VNVA Oeuvreprijs kreeg: het drone project.

In dit project zal een abortusdrone deze zomer de abortuspil overvliegen van Frankfurt am Oder in Duitsland naar Slubice, gelegen aan de overkant van de Oder in Polen. De Abortus drone is een symbolische actie om aandacht te vragen voor de grote problemen voor ongewenst zwangere vrouwen in Polen, waar abortus zelfs niet in de meest schrijnende situaties toegankelijk is, in vergelijking met die van ongewenst zwangere vrouwen in andere Europese landen waar abortus wel legaal is.

De eerste vlucht naar Polen is gepland op zaterdag 27 juni 2015.

 

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media