HomeMediaBoekrecensies/ te recenseren

Heb je interesse om dit boek te recenseren? Mail ons.

Afbeeldingsresultaat voor hoe kennis over vrouwen ons misleidt en wat we daaraan kunnen doen

In de wetenschap heersen hardnekkige vooroordelen over vrouwen. Zo zouden zij minder sterk, minder technisch en minder intelligent zijn dan mannen. Vandaar ook dat de wetenschap, altijd al gedomineerd door mannen, vrouwen systematsich uitsloot. 

In Ondergeschikt ontmaskert Angela Saini veel ingesleten 'waarheden' over vrouwen als vooroordelen en mythen. Dat doet ze met overdonderend wetenschappelijk bewijs en pakkende voorbeelden, vooral uit de neurowetenschap, psychologie, geneeskunde, antropologie en evolutiebiologie. Als er al sekseverschillen bestaan, blijken die bovenal cultureel bepaald, niet biologisch. 

Saini levert in haar boek munitie in de strijd tegen zogenaamd wetenschappelijke maar in wezen zeer vrouwonvriendelijke ideeën. Echte wetenschap is juist gebaat bij de inbreng van vrouwen.

Uitgeverij: Ten Have. ISBN: 9789025906344

Te recenseren!

Lees meer...

 Afbeeldingsresultaat voor de kracht van dankbaarheid

'Ik heb lange tijd de kracht van dankbaarheid onderschat. Het leek me wel leuk en aardig, maar was het wel realistisch? Is het niet iets dat je snel kunt overdrijven? Tot ik me erin ging verdiepen en dankbaarheid ook actief in mijn eigen leven begon toe te passen.'

Dankbaarheid oogt op het eerste gezicht wat fragiel, maar heeft een enorme beschermende kracht. Ernst Bohlmeijer en Monique Hulsbergen verdiepten zich in internationaal wetenschappelijk onderzoek en ontdekten dat dankbaarheid een van de krachtigste hefbomen is voor meer welbevinden. Dankbaarheid maakt je leven intensiever en vreugdevoller. Het vergroot bovendien je veerkracht, waardoor je moeilijke momenten met meer hoop en moed tegemoet kunt treden. 

Het allerbeste nieuws? Dankbaarheid kun je trainen. Dit inspirerende boek helpt je op een heel praktische manier op weg, aan de hand van concrete oefeningen en tips. Het toont hoe ook jij meer dankbaarheid kunt ervaren en het als een basishouding in je leven kunt integreren, zodat je de verrijkende en beschermende kracht ervan ten volle kunt ervaren. 

Uitgeverij: Lannoo. ISBN: 9789401446907

Te recenseren!

Lees meer...

Afbeeldingsresultaat voor angst na kanker

Veel mensen die kanker hebben gehad, zijn na hun behandeling bang dat de ziekte opnieuw toe zal slaan. Soms gaat die angst voor terugkeer hun leven steeds meer beheersen. 

Psychologen Jan Verhulst, die zelf te maken kreeg met kanker, en Coen Völker, verbonden aan het Helen Dowling Instituut en gespecialiseerd in psychologische zorg na kanker, maken in dit boek die angst bespreekbaar. Ze gaan in op hoe angst ontstaat en geven je talloze praktische handvatten mee om de angst beter hanteerbaar te maken, zodat je je blik weer op de toekomst durft te richten. 

Uitgeverij: Lannoo. ISBN: 9789401446877

Te recenseren!

Lees meer...

Afbeeldingsresultaat voor hoogsensitief opvoeden

Een onmisbaar boek voor ouders en kinderen die hun weg zoeken in het opgroeien met hoogsensitiviteit.

Elk kind is uniek, en dat geldt natuurlijk ook voor een hoogsensitief kind. Die hoogsensitiviteit kan zowel de ouder als het kind laten struikelen. Als ouder is het soms even zoeken naar de juiste handleiding om de talenten van je kind tot bloei te laten komen. Dit boek wil je daarbij helpen. Hoogsensitief opvoeden biedt concrete handvatten aan die ouders kunnen grijpen als ze even de draad kwijt zijn. De auteurs vertrekken daarbij van de talenten van je kind, en helpen je aan de hand van voorbeelden, ervaringen van andere ouders en veel praktische tips verder op weg.

Melissa Mertens deelt haar expertise rond hoogsensitiviteit via lezingen en workshops over hoogsensitieve kinderen. Steven Giels is lector orthopedagogie en een van de drijvende krachten achter ZITDAZO, een organisatie die op een laagdrempelige manier ouders wil ondersteunen in de opvoeding van hun kind. Lies Cattersel is moeder van een hoogsensitieve dochter en blogt hierover onder meer op de online community van Hoogsensitief Opvoeden. Ann Bogemans schreef de gedichten in dit boek. Erika Verhoeven zorgde voor de illustraties.

Uitgeverij: Lannoo. ISBN: 9789401446860

Te recenseren!

Lees meer...

  Afbeeldingsresultaat voor coach jezelf naar succes

Wil je meer uit jezelf, je leven en je werk halen? Wil je meer tijd hebben, succesvoller zijn, meer voldoening ondervinden? In dit boek leer je succes te krijgen en alles te bereiken wat je altijd al wilde. 

Talane Miedaner presenteert, vanuit haar jarenlange ervaring als persoonlijke coach, de 101 beste, krachtigste en effectiefste coaching-tips. Met haar heldere no-nonsense benadering laat ze zien hoe je kunt afrekenen met 'energievreters' en hoe je de rommel in je leven opruimt, zodat je meer tijd overhoudt voor de dingen die je echt belangrijk en prettig vindt.

Uitgeverij Rainbow, ISBN: 9789041711502

Te recenseren!

Lees meer...

  9200000085931795

De klassieker Handboek Spiegelogie van meesterverteller Willem de Ridder mag in geen enkele boekenkast ontbreken, zeker niet als je je op het spirituele pad begeeft. Willem is erin geslaagd om diepe levenswijsheid met humor te verpakken in een eenvoudige boodschap. Hoe krijg jeje leven weer in beweging nadat je van je kindertijd tot je volwassen leven bent geconditioneerd om op de automatische piloot te leven? Door te gaan oefenen! Gewoon, iedere dag even met jezelf oefenen om je eigen fan te worden. Hij breekt tevens een lans voor het vormen van fanclubjes, waarin de leden fans zijn van elkaar en elkaar onvoorwaardelijk steunen. Dit is de sleutel tot geluk: grijp de macht over je eigen leven weer terug en er kunnen zomaar wonderen gebeuren. Willem laat je in dit boek aan de hand van heel veel herkenbare voorbeelden en verhalen zien hoe je dit aanpakt. Zijn ongedwongen en recht voor zijn raap verteltrant neemt je mee en laat je niet meer los. Een boek dat je op een luchtige en oer-Hollands nuchtere manier bewust maakt van jezelf en laat zien hoeveel er in je zit aan capaciteiten en mogelijkheden. Aan de slag!

Uitgeverij AnkhHermes, ISBN: 978020214574

Te recenseren!

Lees meer...

  9200000085931900

Als Lars, de zoon van Linda Romein, ter wereld komt, blijkt hij een waterhoofd te hebben. De oorzaak is een kwaadaardige hersentumor. De kleine Lars wordt onderworpen aan een eindeloze reeks onderzoeken, operaties en chemotherapie. Linda wijkt geen moment van zijn zijde.

In dit autobiografische boek beschrijft ze hoe ze door deze periode van problemen en hoogschappning in een diepe depressie raakt, en zelfs een suïcidepoging doet. Moeder en zoon ontsnappen ternauwernood aan de dood. Linda besluit Over de rand met een pleidooi om depressieve mensen niet te veroordelen. 

Een indrukwekkend verhaal over de kracht en de kwetsbaarheid van een moeder en haar zoon. 

Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021568386

Te recenseren!

Lees meer...

  9789401446532

Zoek je inspiratie voor originele eenpersoonsgerechten? Of weet je als single kok niet waar te beginnen? Kook je graag gezond, maar kijk je op tegen die berg afwas? Kun je niet elke dag in de keuken staan, maar wil je wel elke dag wat anders op je bord? doe je het liefst maar één keer per week boodschappen? Dan is dit boek echt iets voor jou! Het perfecte boek voor iedereen die enkel lvoor zichzelf hoeft te koken en die niet alleen van gezond maar vooral ook van lekker eten houdt!

 Lannoo, ISBN: 978401446532

Te recenseren!

Lees meer...

  Afbeeldingsresultaat voor die wij denken

Wel of geen god? Een leven na de dood? Je denkt het, je zou het willen. Of je denkt het niet, je kunt je er niets bij voorstellen. Het is een niet te geloven verhaal. Binnen dit verhaal stelt Huub Oosterhuis indringende vragen die iedere lezer, wetend, niet wetend, twijfelend, verlangend, zal herkennen. Geestelijke oefeningen zijn het, deze nieuwe gedichten.

 Uitgever Ten Have, ISBN: 9789025906450

Te recenseren!

Lees meer...

  9789401446587

Als een vrouw haar prille zwangerschap verliest, weet ze vaak niet hoe ze die ervaring goed kan verwerken. Dan heeft de verloskundige of echoscopist een belangrijke rol. Maar hoe begeleid je als hulpverlener de vrouwen met een miskraam of abortus ook goed op psychologisch emotioneel gebied? Dit waardevolle boek kan je daarbij helpen, het stat vol met praktische tips, praktijkvoorbeelden, ervaringsverhalen, stappenplannen en checklists.

 Uitgeverij Lannoo NV, 2018, ISBN: 9789401446587

Te recenseren!

Lees meer...

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media