HomeMediaBoekrecensies/ te recenserenLeven, over de weg van geluk, begrip en liefde

Leven, over de weg van geluk, begrip en liefde

9200000085931875

De kunst van (mindful) leven komt veel voor in de boeken van Thich Nhat Hanh. In zijn boek Leven geven zeven meditaties een nieuwe invalshoek op ons bestaan, onze relaties en onze verbondenheid met de wereld. Daarbij staat mindfulness centraal: die geeft antwoord op onze diepste levensvragen.

Leven bevat de kern van de Boeddha's leer. Het boek biedt geen ontsnappingsroute naar een vage, gelukzalige plek. Integendeel: op weg van geluk, begrip en liefde leren we ieder moment diep te beleven, hier en nu. Dan ervaren we vreugde, zelfs als de dood dichtbij komt.

Thich Nhat Hanh is een Vietnamese, boeddhistische zenleraar, dichter en mensenrechtenactivist. Martin Luther King nomineerde hem voor de Nobelprijs voor de Vrede. Leven is gebaseerd op zijn persoonlijke ervaringen en op de laatste lezingen die hij gaf, kort voor zijn plotselinge ziekenhuisopname.

Uitgeverij: Ten Have. ISBN: 9789025906245

Te recenseren!

Laatst aangepast op vrijdag, 06 april 2018 12:40

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media