De dagen die resten

Afbeeldingsresultaat voor de dagen die resten

'Tot wanneer blijf jij?
'Tot ze niet meer onder ons is,' antwoord ik.

Als Peter verneemt dat zijn goede vriendin Analú, een bekend voorvechster van vrouwenrechten in Ecuador, met spoed in het ziekenhuis is opgenomen, aarzelt hij geen moment en boekt een enkele reis. Na drie jaar van borstkanker is Analú de laatste levensfase ingegaan. In haar laatste weken op aarde is Peter haar begeleider. Hij zit naast haar bed, verzorgt haar en praat met haar.

De dagen die resten is een dagboek dat leest als een roman. Het is een aangrijpend en intiem verhaal over overgave en strijd, over het verlangen om 'goed' te willen sterven en ovr de kracht van vriendschap.

Tevens geeft het boek een boeiend inkijkje in het reilen en zeilen van een ziekenhuis in een Zuid-Amerikaans land.

Uitgeverij: Peter Strobosch , ISBN: 9789082773811

Te recenseren!

Laatst aangepast op woensdag, 06 juni 2018 11:53

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media