HomeMediaBoekrecensies/ te recenserenLevenskracht & levensvragen

Levenskracht & levensvragen

Afbeeldingsresultaat voor levenskracht & levensvragen

Ik was midden-veertig toen ik aan dit boek begon en liep rond met de vragen die in deze levensfase opkomen. Waar gaat het eigenlijk om in het leven? Wat geeft mijn leven betekenis? Met die vragen ging ik langs bij mensen met meer levenservaring dan ik.

De gesprekken met hen vormen de kerk van dit boek. Toen ze achter de rug waren, waren mijn 'midlife-vragen' niet verdwenen. Niet zo vreemd natuurlijk, want op vragen naar de betekenis van het leven is geen klip-en-klaar antwoord. Toch zetten de gesprekken me resoluut op een spoor. Een spoor voor het leven.

Prinses Irene: Voor mij is kiezen voor de Aarde en kiezen voor een leven in verbinding, een innerlijk besluit. Die keuze is onafhankelijk van wat er in de wereld gebeurt.

Herman Wijffels: Je zou kunnen zeggen dat de leeuweriken me het antwoord kwamen geven op de vraag waar ik mee rondliep - namelijk: wat doe ik hier?

Uitgeverij: AnkhHermes , ISBN: 9789020214703

Te recenseren!

Laatst aangepast op vrijdag, 22 juni 2018 12:26

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media