HomeMediaVAMPVAMP 2013-2

VAMP in PDF

Voor leden zijn de complete VAMP's te downloaden na inloggen via verenigingsdocumenten.

VAMP 2013-2

vamp 201302De VNVA informeert haar leden via de uitgave van een driemaandelijks magazine ‘VAMP’. Twee maal per jaar wordt er een speciale VAMP uitgebracht die gestuurd wordt aan een zeer grote groep vrouwelijke artsen. Meer informatie over de VNVA is te lezen op: www.vnva.nl.

VAN DE VOORZITTER: PROFESSIONALS WANTED

 

Preventie in Nederland
Preventie werkt, maar niet altijd. Dr. Matthijs van den Berg (RIVM) belicht kort de historie en licht toe wat wel en niet werkt.

 

Decentralisatie
De zorg in Nederland gaat op de schop, GGD's en gemeenten zullen het roer gaan overnemen, aldus bestuurder Laurent de Vries.

 U0H1406Ik ga het gewoon doen
Hedwig Vos is de trotse winnares van de Corrie Hermannprijs 2013. Openhartig vertelt zij wat haar drijft en wie daarbij belangrijk zijn (geweest).

 

Preventie: Zorg voor de huisarts
Hoe kunnen huisartsen nog meer doen aan preventie, gezien tijd en geld? Ingrid Pladdet legde een aantal vnVa-huisartsen vragen voor en vatte samen.

Preconceptiezorg
De stand van zaken. En wat kunt u doen als huisarts om vrouwen te adviseren rondom zwangerschap?

 

Communicatie is het sleutelwoord!
Migrantenvrouwen begeleiden met diabetes vraagt een andere aanpak dan bij autochtone vrouwen, Fatima Malki geeft een kijkje in de polikliniek.

 U0H0853 kleinDe toekomst van de huisartspraktijk
Volgens hoogleraar Huisartsgeneeskunde Pim Assendelft zal de toekomst worden bepaald door P4-zorg: Personalised, Participatory, Preventive/Preemptive, Predictive.

 

006 Istanbul turkse dames1Zorg Innovatie Reis
Dit keer voerde de Zorg Innovatie Reis naar Turkije en onze voorzitter was er natuurlijk bij. Een impressie.

Nooit meer roken
Roken is geen vrije keus en het stoppen met roken ook niet meer. Miriam de Kleijn en Wanda de Kanter zijn duidelijk over de tabaksindustrie.

 

vnVa 80 jaar!
De verjaardag gaat groots gevierd worden in Utrecht.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Meer in deze categorie: VAMP 2014 »

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media