HomeMediaTijd voor een sociale milieubeweging

Tijd voor een sociale milieubeweging

Door ons beperkte blikveld sluiten we, vaak onbewust, veel mensen uit. Laten we inclusief denken, bepleit Jannet Vaessen van Women Inc. in haar boek.

Het gezicht van Jannet Vaessen licht op. Als het lukt een zaal vol te krijgen met mensen met heel diverse achtergronden, zegt ze, is dat zo mooi. "Dat is soms echt 'wow'. Ook omdat vrijwel niemand beseft hoe moeilijk het is om dat voor elkaar te krijgen. Mensen zoeken nu eenmaal het liefst aansluiting bij mensen op wie ze lijken. Ze moeten soms tegen hun natuur in gaan om anderen op te zoeken. En als het dan lukt om ze toch zo ver te krijgen, ja, dan ben ik trots."

Aanleiding voor ons gesprek is Vaessens vorige week verschenen boek 'Iedereen Inc.. Hoe in- en uitsluiting werkt en hoe je dat kan beïnvloeden'. Daarin kijkt zij terug op haar ruim tien jaar als de drijvende kracht achter Women Inc., zeg maar de vrouwenbeweging-nieuwe-stijl. En wat blijkt? Toen haar in 2005 werd gevraagd een festival rond allerlei vrouweninitiatieven te organiseren was haar eerste reactie bepaald niet enthousiast. Ze heeft, net als sommige van de mensen in zo'n heel gemêleerde zaal, over haar eigen schaduw heen moeten springen. Want eigenlijk had ze helemaal niets met het onderwerp vrouwenemancipatie. Lees verder..

 

Bron: Trouw, 17 januari 2017

 

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media