CAPHRI Winants Y dec 2010 1

Bedrijfsnaam: Wave-Winants
Adres: Pommardlaan 43/41
  6213 GV  MAASTRICHT
E-mail: yvonne.winants@maastrichtuniversity.nl
Telefoonnr: 06 - 50578600
Aandachtsgebied: Coaching en therapie (narratief, emotie, lijf) en intervisie

Sinds 2002 werk ik als coach en arts-therapeut in een eigen onderneming, naast mijn functie als docent en onderzoeker aan de Universiteit Maastricht. Ruim baan voor vrouwelijk talent in het medische vak en in de wetenschap heeft mij altijd geïnspireerd en heeft geleid tot mijn proefschrift “Coassistentschappen als inwijding in de medische beroepscultuur- gender in de socialisatie tot arts “. In mijn werk als coach verschoof de afgelopen jaren mijn focus van “emancipatie“ naar meer oog voor de zachtzinnige en kwetsbare aspecten van het medische handwerk. Ik kies daarbij voor een geïntegreerd mind/body aanpak waarbij de aanpak meer emotie- en ervarings-gericht is en objectief wordt verbonden met subjectief.

De verhalen van mijn cliënten evenals mijn eigen ervaringen, hebben mij gevoeliger gemaakt voor de paradoxen van succes en de prijskaart die kan zitten aan het najagen van masculiene vormen van succes. Mijn specialisaties binnen de coaching en therapie zijn:

- Niet langer moe en uitgeput- aanpak chronische stress & burnout - individueel & groep

- Vindt jezelf opnieuw uit! Herstel na life-events, verlies of verandering - individueel & groep

- Relaties : lusten en lasten - individueel & duo’s & collegae

- Hou me vast- Autonomie in verbondenhei - individueel& groep ( werk of privé)

- Non-verbale communicatie en sekse/genderaspecten - groep (met zang- of danstherapeut)

- Inspiratie- workshops en lezingen - (oa. Psychosomatische geneeskunde; Veerkracht en Kwetsbaarheid; De kracht van mythen en verhalen )

 

 

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media