HomeNews (new en old)

100Het 100-jarig bestaan van onze Engelse zustervereniging was er eentje om naar uit te kijken. Collega’s vanuit de hele wereld weer spreken, een congres mede georganiseerd door prof. dr. Kumar (voorzitter MWF) dus wetenschappelijk dik in orde en een galadiner in de House of Lords.

Vooral Hare Koninklijke Hoogheid Princess Anne liet een onuitwisbare indruk achter door een bevlogen speech over haar affiniteit en verbondenheid met de medische wereld door de geschiedenis heen. Zij schetste een feilloos beeld van het belang en de invloed van de MWF voor de medische wereld, met in het bijzonder de positie van de vrouwelijke arts.

Lees meer...

The congress report on the 30th international MWIA congress in Vienna 2016 is available for download now

Lees meer...

Sinds ons ‘generation Y’ congres met de benoeming van bevlogen President dr. Bettina Pfleiderer, President-elect dr. Clarissa Fabre & ons nieuwe youngMWIA bestuur, is er een roerige tijd aangebroken. Waar we vorig jaar nog hoopten en dachten geïnspireerd te worden door de eerste vrouwelijke Amerikaanse president, leven we nu in de dagen na het aflopen van de ambtstermijn van een inspirerende Amerikaans president die zichzelf graag een feminist noemt. Maar we leven ook in de dagen na Muslim Ban en Womens March. Een internationaal grote opkomst die des te meer dat de strijdbaarheid en drive demonstreert om het verschil te maken voor (jonge) vrouwen.

Lees meer...

Dear colleagues,

The year 2016 has been a very interesting year globally. In our medical field we met each other on the great 30th MWIA congress ‘Generation Y’ at Vienna, Austria. Our new board was founded there. I pitched my ideas and vision, to 43 colleagues representing 14 countries, and am grateful to represent you with an enthusiastic, ambitious board. Working with international colleagues offers great opportunities on many levels. However it raises challenges as well. How and when do we ‘meet’ e.g. living in different time zones and with a busy schedule of clinical work? How to fulfill this function and how can we represent you in the best manner? Read more..

 

Lees meer...

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media