HomeNieuwsAgendaCongres Gender & Gezondheid van WOMEN Inc.

Congres Gender & Gezondheid van WOMEN Inc.

agenda-item-g-g-2.fc5f7a

Datum: donderdag 5 oktober 2017
Locatie: De Rijtuigenloods in Amersfoort
Tijd: 09:15 - 17:00 uur 

Wat zijn de nieuwste inzichten binnen gendersensitieve gezondheidszorg? Welke ontwikkelingen spelen zich af in onderzoek, preventie, diagnose en behandeling? Tijdens het Congres Gender & Gezondheid op donderdag 5 oktober delen dé experts op dit gebied hun laatste kennis en ze vertellen wat dit betekent voor de dagelijkse praktijk van professionals.

De toekomst van de gezondheidszorg
Tijdens ons congres ‘De toekomst van de gezondheidszorg’ in maart 2016 maakte het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport bekend 12 miljoen euro te investeren in meer onderzoek. Nu de eerste onderzoeksaanvragen zijn goedgekeurd, veranderingen in medische opleidingen worden gerealiseerd en richtlijnen worden aangepast, is dit hét moment om de balans op te maken: welke doorbraken zijn er bereikt en wat moet er nog gebeuren om zorg op maat te kunnen bieden?

Dit en meer bespreken we met: dr. Rob Dijkstra (bestuursvoorzitter Nederlands Huisartsen Genootschap), prof. dr. Pauline Meurs (voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Samenleving), dr. Marcel Daniëls (alg. voorzitter Federatie Medisch Specialisten), prof. dr. Jeroen Geurts (voorzitter ZonMw), internationale voorloper & genderexpert dr. Cara Tannenbaum (wetenschappelijk directeur van het Canadese Institute of Gender and Health), de Alliantie Gender & Gezondheid en vele anderen!

 

Prijs: € 175,00* (incl. lunch en borrel)

Accreditatie: voor deze bijeenkomst is accreditatie aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).

Klik hier voor meer informatie en registratie. 

 

*Paramedici tegen gereduceerd tarief. Gratis toegang voor studenten en vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen.

Aanvullende informatie

  • Datum: donderdag, 05 oktober 2017
  • Tijd: 09:15 - 17:00 uur
  • Locatie: De Rijtuigenloods in Amersfoort
Laatst aangepast op dinsdag, 18 juli 2017 12:41
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media