HomeNieuwsAgendaVNVA Co-assistentenavond 'cultuursensitieve gezondheidszorg: vluchtelingen en artsen'

VNVA Co-assistentenavond 'cultuursensitieve gezondheidszorg: vluchtelingen en artsen'

Op maandagavond 18 december organiseert de VNVA van 19.30 - 21.30 uur een co-assistentenavond met als onderwerp 'Cultuursensitieve gezondheidszorg: migranten en artsen'. Tijdens deze bijeenkomst zullen prof. Maria van den Muijsenbergh en huisarts Nathanja van Moppes beiden een interessante lezing geven.

Prof. Maria van den Muijsenbergh is sinds 1 augustus 2017 bijzonder hoogleraar gezondheidsverschillen en persoonsgerichte integrale eerstelijnszorg aan de Radboud Universiteit, Nijmegen. In 2006 ontving zij de VNVA Corrie Hermannprijs. Zij zal spreken over gezondheidsverschillen en patiëntenzorg in kwetsbare situaties, zoals daklozen, migranten en laagopgeleiden.

Huisarts Nathanja van Moppes (Amsterdam), tevens docent-onderzoeker aan de huisartsopleiding op het AMC te Amsterdam. Zij heeft als aandachtsgebied eerstelijns zorg voor niet-Westerse migranten zonder vluchtgeschiedenis, en zorg voor laaggeletterden. Tijdens haar lezing zal zij meer vertellen met haar praktijkervaringen. 

 

Kosten voor deelname aan de co-assistentenavond bedragen € 5,-. Voor dit bedrag word je ook een drankje aangeboden. De deelnemersfee dient bij binnenkomst voor de zaal te worden voldaan. 

 

Volg de VNVA via Facebook, Twitter, website en Nieuwsbrief voor meer informatie. Belangstelling? Mail naar het VNVA secretariaat!

 

Aanvullende informatie

  • Datum: maandag, 18 december 2017
Laatst aangepast op donderdag, 02 november 2017 12:51
Beoordeel dit item
(1 Stem)

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media