HomeNieuwsAgendaManifest 'Vrouwen Vluchtelingen Veiligheid'

Manifest 'Vrouwen Vluchtelingen Veiligheid'

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de aanbieding van het Manifest Vrouwen Vluchtelingen VeiligheidDeze vindt plaats op maandag 5 maart 2018 in Nieuwspoort (Lange Poten 10, Den Haag) tijdens een speciale bijeenkomst van 14.00 – 16.30 uur.

De aanbevelingen van het symposium op 2 oktober jl. waarbij aandacht werd gevraagd voor de veiligheid van vrouwen en meisjes in opvanginstellingen voor vluchtelingen, zijn verwerkt tot dit Manifest. Door een hechte en unieke samenwerking van alle landelijke vrouwenorganisaties, met een gezamenlijke achterban van meer dan een miljoen vrouwen, is dit Manifest tot stand gekomen en met trots willen we u dat aanbieden op 5 maart. Een bewust gekozen datum, aan het begin van de week van Internationale Vrouwendag, waarbij rechten voor vrouwen centraal staan. Uit solidariteit met vrouwen en meisjes in opvangsituaties vragen we uw aandacht voor de aanbevelingen van het Manifest ter verbetering van hun veiligheid, hulpverlening en zelfstandigheid.

Het Manifest Vrouwen Vluchtelingen Veiligheid wordt aangeboden aan de vaste commissie Justitie en Veiligheid, de IND, COA, Vluchtelingenwerk en de VNG. Van elk van deze organisaties zal een afgevaardigde aanwezig zijn om het Manifest in ontvangst te nemen en op de inhoud van het manifest te reageren. De aanbieding wordt ingeleid door mevrouw Leontien Kompier, voormalig burgemeester van Vlagtwedde en portefeuillehouder VNG in de commissie Asielzaken. Zij is tevens inleider op het symposium.

Uw aanwezigheid op 5 maart wordt zeer op prijs gesteld. Deelname is gratis maar aanmelden is noodzakelijk. Dit kan bij: centraalbureau@nvvh.nl

Rekenend op uw aanwezigheid,
Met vriendelijke groet,

Dieny Scheffer,
Namens
Koninklijk NVVH-VROUWENNETWERK
Vrouwen van Nu
Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging
Zonta Nederland
Nederlandse Vrouwen Raad

 

Aanvullende informatie

  • Datum: maandag, 05 maart 2018
  • Tijd: 14.00 – 16.30 uur
  • Locatie: Nieuwspoort (Lange Poten 10, Den Haag)
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media