HomeNieuwsAgendaFEMTalks NL

‘Naar een gender inclusieve economie’

Een betere positie voor kwetsbare vrouwen dankzij een Universeel Basis Inkomen (UBI)?

 

In de Europese en internationale arena valt steeds vaker de term UBI als oplossing voor de groeiende kloof tussen werkenden en degenen die noodgedwongen aan de zijkant staan. Er zijn vele pilots en proeven gestart in buiten- en binnenland.

In deze editie van FEMtalks gaat de NVR na op welke wijze een UBI kan bijdragen aan versterking van de positie van speciaal (financieel) kwetsbare (groepen) vrouwen, binnen een Europese context.

U kunt zich voor deze expertmeeting aanmelden voor 29 april via www.nederlandsevrouwenraad.nl/aanmeldenFEMTalksNL (na de sluitingstermijn is er geen mogelijkheid meer om aan de melden)

Legitimatiebewijs verplicht

 

FEMtalks NL is een serie NVR bijeenkomsten rondom facetten van een gender-inclusieve economie.om
te komen tot een alternatieve visie op de economie als alternatief voor het huidige marktmodel.
De serie wordt afgesloten met een conferentie.
Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de alliantie Samen Werkt Het; Women Inc., Movisie, WO=MEN, Proefprocessenfonds Clara Wichmann en de Nederlandse Vrouwen Raad.

 

Aanvullende informatie

  • Datum: maandag, 07 mei 2018
  • Tijd: 13.00-17.00 uur
  • Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5, 2513 AB Den Haag
Laatst aangepast op woensdag, 11 april 2018 07:40
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media