HomeNieuwsVNVA Essay prijs 2018

VNVA Essay prijs 2018

Kun jij goed schrijven? En heb je iets wat je graag kwijt wilt over je onderzoek, je dagelijkse bezigheden, gendersensitieve geneeskunde of iets anders? De VNVA daagt je uit! Wij introduceren een nieuwe VNVA prijs. 

Waarover?
Maatschappelijke, actuele en/of genderspecifieke thema’s.
Voor wie?
Alle artsen en arts-onderzoekers met schrijftalent.
Schrijf op wat je bezighoudt, waar jij oog voor hebt, wat jouw praktijkervaring is met een actueel of maatschappelijk onderwerp of breng je onderzoek onder de aandacht via ons!

Wat is het doel van de essay?
Het is een manier om stil te staan bij ons artsenvak, ongeacht je discipline of specialisatie. Grijp je kans om jouw thema middels een essay onder de aandacht te brengen bij de VNVA leden en.... (komt het nog ergens anders ook te staan?). De genomineerden geven een korte presentatie (pitch), een publicatie op onze website en in de nieuwsbrief, en wie weet wat nog meer mogelijk is! De winnaar ontvangt een prijs bestaande uit een cheque t.w.v. € 250,- die vrij te besteden is.

Wat wordt er verwacht?
Een Nederlandse tekst geschikt voor alle collega’s bestaande uit maximaal 1500-2000 woorden. Het type essay kan uiteenlopen van een opiniërend, maatschappelijk relevant, genderspecifiek thema, tot casuïstiek of een overzicht van een onderzoeksgebied. Een wetenschappelijke element mag, maar is niet noodzakelijk. De essay kan eveneens een thema bevatten waarover reeds is gepubliceerd, echter een bestaande publicatie insturen, is niet mogelijk. VNVA lidmaatschap is geen voorwaarde en ook mannelijke artsen worden van harte uitgenodigd te reageren (toch?).

Wanneer is de deadline?
Stuur je verhaal (pdf format), naam, functie en contactgegevens naar vnvamail@vnva.nl uiterlijk 10 december 2017. In de periode december 2017 tot en januari 2018 worden de essays beoordeeld door een professionele en onafhankelijke jury.

Wanneer wordt de prijs uitgereikt?
Eind januari ontvang je bericht over een eventuele nominatie. Dit betekent dat je een korte presentatie (pitch) zal geven op het voorjaarssymposium in maart 2018 (locatie volgt). Het eindoordeel wordt door de jury gegeven. De prijs wordt uitgereikt op het najaarssymposium in 2018.

Check de ansichtkaarten van de VNVA Essay prijs 2018. Voor wie blaas jij een ballonnetje op? Stuur de kaart naar je vriend(in) of collega’s!

Namens de commissie,
Lobke van Overbeek, Angela Maas, Ineke Postma en Wybrich Cnossen

 

Laatst aangepast op maandag, 04 september 2017 14:28

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media