HomeNieuwsHet Groningse Ommelander Ziekenhuis is eerste ziekenhuis met compleet vrouwelijke top

Het Groningse Ommelander Ziekenhuis is eerste ziekenhuis met compleet vrouwelijke top

Het Ommelander Ziekenhuis heeft een nieuw stafbestuur. Het nieuwe bestuur is per 1 januari aangetreden en heeft zich inmiddels voorgesteld aan de medisch specialisten van het ziekenhuis. Het nieuwe bestuur bestaat volledig uit vrouwen. Het is daarmee het eerste volledig vrouwelijke stafbestuur in de Nederlandse ziekenhuizen.

Het nieuwe stafbestuur begint met veel enthousiasme aan haar taak. Voorzitter Antoinette Hogenkamp: “Het Ommelander Ziekenhuis is in beweging. In de zomer verhuizen we naar nieuwbouw in Scheemda. Deze verhuizing is meer dan alleen een locatie-verandering. Voor ons is er ook de uitdaging om de zorg zelf te ontwikkelen. Met kortere lijnen zowel naar patiënten als naar andere zorgverleners. Als ziekenhuis moeten we ervoor zorgen dat we blijven innoveren, maar ook dat we verankerd blijven in de regio. We zijn zeer gemotiveerd daar mede vorm aan te geven.”

In het nieuwe stafbestuur zitten:

  • - Judith Blaauw, gynaecoloog; lid
  • - Margot Boeve, kinderarts; secretaris/penningmeester
  • - Nies Goelema, orthopedisch chirurg; vice-voorzitter
  • - Antoinette Hogenkamp, klinisch psycholoog; voorzitter

Stafbestuur 2018 1

Bron tekst en foto: www.ommelanderziekenhuis.nl

Laatst aangepast op donderdag, 08 februari 2018 09:42

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media