HomeNieuwsDe erfenis van Johanna Westerdijk is kwetsbaar

De erfenis van Johanna Westerdijk is kwetsbaar

Het Westerdijk-herdenkingsjaar 2017 gaf de inspiratie om aan de hand van de oral history methode de wetenschappelijke carrière van vijf vrouwelijke hoogleraren te documenteren. In aanwezigheid van onder andere LNVH-voorzitter Hanneke Takkenberg en UvA-collegevoorzitter Geert ten Dam werd een korte compilatiefilm 'Onder professoren' donderdagavond in première vertoond.

“Met deze vorm van geschiedschrijving blijft het verhaal bewaard en zijn de emeritae zichtbaar ter inspiratie voor volgende generaties onderzoekers en studenten,” aldus hoogleraar Renée Römkens, tevens directeur van Atria. Het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis heeft door middel van financiering door de UvA, een particulier en het Aletta Jacobsfonds vijf emeritae-vrouwelijke hoogleraren in beeld gebracht. Hun verhalen zijn vastgelegd volgens de oral history  methode.

 

Lees het volledige artikel op www.scienceguide.nl

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media