HomeNieuwsToename aantal obese Nederlanders

Toename aantal obese Nederlanders

Ruim 100 duizend volwassenen lijden aan morbide obesitas. In totaal had 14 procent in 2017 enige vorm van obesitas, ruim 2,5 keer meer dan begin jaren tachtig. Vorig jaar was het nog 13 procent.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers uit de Gezondheidsenquête en Leefstijlmonitor van het CBS en het RIVM, die zijn uitgesplitst naar de drie klassen van obesitas, waarbij morbide obesitas de meest ernstige vorm van zwaarlijvigheid is.

Naast de 14 procent obese Nederlanders, heeft nog eens 36 procent matig overgewicht. Bij elkaar opgeteld kampt 50 procent van de 20-plussers in Nederlanders met overgewicht, waar dit begin jaren tachtig nog bij 33 procent het geval was.

 

Lees het volledige artikel op www.medischcontact.nl

 

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media