HomeNieuwsZwangerschapKen jij je rechten en plichten als je zwanger bent, een IVF behandeling ondergaat of pas bevallen bent?

Ken jij je rechten en plichten als je zwanger bent, een IVF behandeling ondergaat of pas bevallen bent?

Uit recent onderzoek bleek dat veel vrouwen niet op de hoogte zijn van de regels en dus zwangerschapsdiscriminatie niet herkennen.
Lees hier alle regels https://mensenrechten.nl/wet-en-regelgeving-zwanger-en-werk.

Ook staat er in de arbeidsvoorwaarden voor Medisch Specialisten (2016), een belangrijk artikel voor zwangerschaps- en bevallingsverlof, adoptie- of pleegverlof en aanvullend verlof. Klik hier om het artikel te lezen.

Heb je de indruk dat er sprake is van zwangerschaps- of moederschapsdiscriminatie? Bespreek het dan eerst met je leidinggevende, opleider, afdeling P&O of collega's in je maatschap. Heb je de indruk dat andere vrouwen hier ook last van kunnen hebben of dat het gaat om nog weinig bekende problemen? Meld het bij het secretariaat en we zullen dit probleem (anoniem) agenderen.

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media