HomeNieuwsZwangerschapWetenschappelijk bewezen coachingsprogramma Slimmer Zwanger (Erasmus MC) verhoogt vruchtbaarheid stellen en verbetert gezondheid baby

Wetenschappelijk bewezen coachingsprogramma Slimmer Zwanger (Erasmus MC) verhoogt vruchtbaarheid stellen en verbetert gezondheid baby

Slimmer ZwangerGoed nieuws voor iedereen waar het zwanger worden telkens op een teleurstelling uitloopt of eerder een zwangerschap of bevalling met complicaties ervaarde. En goed nieuws voor de geboortezorg in Nederland. Het wetenschappelijk bewezen coachingsprogramma Slimmer Zwanger, ontwikkeld in het Erasmus MC, is vanaf 1 juni beschikbaar voor iedereen met de wens een gezonde baby op de wereld te zetten. Meedoen aan Slimmer Zwanger betekent tenslotte dat de kans op zwangerschap tot 40% kan toenemen en eenmaal ‘raak’ is er tot 280% meer kans op gezonde groei van de baby, tot 70% minder kans op een open ruggetje en tot 60% minder kans op een aangeboren hartafwijking.

Stop je met anticonceptie, dan start je met Slimmer Zwanger

Ontwikkeld in het Erasmus MC, is www.slimmerzwanger.nl dé plek waar alle betrouwbare info over vruchtbaarheid en een gezonde zwangerschap samenkomt. Je vindt er, van kinderwens tot en met de bevalling, antwoord op alle vragen. Daarnaast helpt Slimmer Zwanger vrouwen én mannen om hun eetgewoonten en leefstijl te verbeteren. Volgen ze de tips op, dan vergroten ze de kans op een zwangerschap en een gezonde baby. Via de mail en het persoonlijk dashboard krijgen deelnemers wekelijks nieuwe adviezen, weetjes, recepten en natuurlijk antwoord op al hun vragen. Ook bloggen en vloggen een verpleegkundige, ervaringsdeskundige, diëtist, sportinstructeur en vele andere experts op het gebied van gezond zwanger zijn regelmatig hun adviezen, ideeën en ervaringen. Zilveren Kruis & VGZ vergoeden Slimmer Zwanger via haar aanvullende verzekering, anderen betalen eenmalig € 29,95 voor 26 weken coaching.

Slimme e-health-toepassing voor een gezonde baby

Google ‘vruchtbaarheid’ of ‘zwangerschap’ en je wordt overladen met websites boordevol adviezen voor iedereen met een kinderwens of in blijde verwachting. Alleen, wat is waar? Met Slimmer Zwanger is er nu duidelijkheid. Op www.slimmerzwanger.nl vindt iedereen vanaf 1 juni de juiste antwoorden en wetenschappelijke bewezen informatie over vruchtbaarheid en zwangerschap. En beter nog; het coachingsprogramma van Slimmer Zwanger is bewezen effectief. Als je de adviezen van Slimmer Zwanger opvolgt, verbetert je vruchtbaarheid en is de kans groter dat je baby gezond wordt geboren. Slimmer Zwanger is het eerste e-health-product van Slimmere Zorg B.V. Deze onafhankelijke start-up is opgericht door ervaren zorgondernemers die wetenschappelijke vondsten uit het Erasmus MC bij de zorgconsument brengen. Slimmere Zorg brengt zodoende Dr. Google, medische wetenschap en patiënteninformatie samen door slimme, begrijpelijke en voor iedereen toegankelijke e-health-toepassingen te ontwikkelen.

Advies van de professor

Het slimme van Slimmer Zwanger is de medisch-wetenschappelijke kennis die erin is gestopt. Deze komt van de ‘moeder’ van Slimmer Zwanger, professor Régine Steegers-Theunissen. Al zo’n dertig jaar, en sinds 2005 vanuit het Erasmus MC, doet zij onderzoek naar complicaties rondom zwangerschap. Alle kennis die deze onderzoeken hebben opgeleverd, zit in Slimmer Zwanger. Vijftien jaar geleden ontstond bij Régine het idee voor een online coachingsprogramma voor stellen die een kind kregen met een aangeboren aandoening of bij wie het zwanger worden telkens op een teleurstelling uitliep. Régine: “Uit elk onderzoek dat ik de afgelopen jaren deed, blijkt telkens weer datzelfde resultaat: als je samen gezonder leeft, neemt de kans op zwangerschap en daarmee een gezonde baby, flink toe. Gezond zwanger worden, is daarmee meer dan een wonder, want een deel ervan heb je zelf in de hand,” legt Régine uit.

De 3 gouden regels van Slimmer Zwanger

Régine: “Als het gaat om het verbeteren van je vruchtbaarheid én gezond zwanger zijn, gelden drie gouden regels: eet elke dag 2 stuks fruit en 200 gram groente, slik dagelijks foliumzuur en stop met roken, alcohol en drugs. Dat blijkt uit élk onderzoek. Trouwens, ook voor mannen is dit interessante kost! Want door gezond te eten, flink te minderen met alcohol en te stoppen met roken, schiet de kwaliteit van sperma omhoog. En iedereen begrijpt hoe belangrijk dat voor de vruchtbaarheid, en daarmee ook de gezondheid van je baby, is…”

 

Het afgelopen jaar is door Régine en een bevlogen team professionals hard gewerkt aan de vernieuwing & uitbreiding van Slimmer Zwanger. Het is een geweldige prestatie dat dit wetenschappelijke coachingsprogramma is uitgegroeid tot Nederlands meest betrouwbare online hulpwijzer & vraagbaak voor stellen met een kinderwens of in blijde verwachting. Slimmer Zwanger is dé plek waar alle betrouwbare informatie over vruchtbaarheid en een gezonde zwangerschap samenkomt.

 

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media