HomeOxfam Novib

Oxfam Novib

Oxfam Novib is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die de kracht van mensen bundelt tegen armoede. Samen maken we verschil in de levens van mensen.

Aanleiding vormt de donatie van de VNVA aan dit project, vanuit de veiling tijdens het lustrumcongres in oktober 2013.

Labe projectLABE heeft tot doel om in Uganda zoveel mogelijk mensen, vooral vrouwen en meisjes, bij onderwijs te betrekken. Labe zorgt ervoor dat onderwijs beschikbaar is, dat men het belang ervan inziet en dat het ondersteund wordt door de omgeving. Labe wil dat (vooral) meisjes in Uganda leren lezen en schrijven en in staat zijn om voor zichzelf op te komen.

In 2013 heeft LABE zich met name gericht op: promotie van lesmateriaal voor kinderen in de moedertaal en andere lokale talen, zodat ze beter presteren en minder snel stoppen met school.
Lees meer.

 

Lees meer...

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media