HomeTrainingenTrainingenSamenwerken vanuit Medisch Leiderschap

Samenwerken vanuit Medisch Leiderschap

Artsen leren hoe om te gaan met patiënten en leren minder over samenwerken met andere professionals. Eigenlijk krijgt dat pas aandacht als de samenwerking niet meer zo soepel gaat. Als arts heb je diverse professionele samenwerkingsverbanden. Een belangrijk aspect in samenwerken is de onderlinge relatie, van mens tot mens. De manier van samenwerken is afhankelijk van de inbreng van elk individueel groepslid. Iedereen heeft zo zijn voorkeursgewoonten in samenwerken.

Inhoud workshop

In deze tweedaagse training ga je onderzoeken wat samenwerken voor jou als individu betekent. Welke waarden heb je daarin, wat zijn je (belemmerende) overtuigingen, wat is je voorkeurs-gedrag? Hoe gedraag je je als je je niet gehoord voelt? Waar zit jouw energielek als de samenwerking niet soepel verloopt? Op de eerste dag stel je de diagnose over je eigen wijze van samenwerken. De tweede dag leer je hoe je op al die verschillende facetten jezelf kan bijsturen, of verbeteren waar je al goed in bent. Je schrijft je eigen recept.

In de training wordt gebruikt gemaakt van theorieën en kennis uit Deep Democracy, kennis en theorieën van het Arbinger Institute en systemisch werken. Het is een intensief, (inter)actief programma met veel speels ervaren en daardoor leren. Ieder zal naar huis gaan met een gepersonaliseerd recept voor samen-werken. Waar loop jij specifiek tegenaan en welke handvatten kunnen jou daarbij helpen?

De training is een mooie afwisseling van groepswerk, werk in tweetallen en individueel. Er worden verschillende werkvormen gebruikt. Deze wijze van training heeft een hoge leeropbrengst, behalve cognitie worden ook andere bronnen van kennis en wijsheid aangeboord.

Leerdoelen

  1. Je eigen wijze van samenwerken leren kennen en doorgronden.
  2. Kennis verkrijgen van het effect van individuele waarden, overtuigingen en aanpassingsmechanismen op het functioneren van de groep.
  3. Kennis krijgen over Deep Democracy.
  4. De impact begrijpen en voelen van onderstroom in samenwerken.
  5. Inzicht krijgen in samenwerken als relatie.
  6. Handvatten krijgen om jouw individuele wijze van samenwerken te verbeteren en de wijsheid van de groep te benutten.

 

Locatie

Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn.

De training wordt gegeven door:

foto-angelique-van-dam-1 Angelique van Dam, 
huisarts n.p. Supervisor- en intervisor huisartsopleiding, NHG supervisor, individuele- en teamcoach, trainer internationale coachings- en leadership opleidingen. www.lemniscaap.nl
foto-moniek-de-boer-1 Moniek de Boer, 
gynaecoloog, individuele- en teamcoach, intervisor aios en specialisten, vice voorzitter klachtencommissie Jeroen Bosch Ziekenhuis. www.zielenzorg.nl

Leden van de VNVA ontvangen € 95,- korting op deze training.

Klik hier voor meer informatie en de data.

 

 

Aanmelden voor de training kan via www.lemniscaap.com

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media