Lustrumcommissie

Caroline Schneeberger - kl Lydia Ketting-Stroet foto-maayke-sluman
Caroline Schneeberger,
Voorzitter commissie
Lydia Ketting-Stroet,
Commissielid
Maayke Sluman,
Commissielid
Francine  Anne Koch 1  fotokve 
Francine Kruyt,
Commissielid
Anna Koch,
Commissielid
Karin von Eije,
Commissielid
    Joke Selhorst 
    Joke Selhorst,
Secretariaat

 

Yoga 1De workshop wordt geleid door Sharmayne van Orsouw

Op het VNVA Lustrumcongres zal Sharmayne in 2 rondes telkens 1 workshop geven. In deze workshops laat zij de deelnemers kennis maken met slow flow yoga, meditatie en een klein beetje yin yoga. Hierbij zal zij zich met de deelnemers richten op het langzaam bewegen van het lichaam en op de ademhaling concentreren om zo het lichaam los te maken. Tijdens de meditatie en yin yoga in de workshop zal zij zich meer richten op het naar binnen keren door middel van meditatietechnieken en zullen er enkele yogahoudingen langer worden aangehouden. De workshops zijn geschikt voor alle niveaus, indien er sprake is van een blessure laat dit dan voor de workshop weten.

 

Over de workshopleider

Sharmayne van OrsouwSharmayne van Orsouw - 27 jaar, verpleegkundige op de afdeling Heelkunde AMC ziekenhuis & yoga docent.

Geschoold als HBO-verpleegkundige en werkzaam in het AMC op de afdeling Heelkunde krijgt zij heel wat voor haar kiezen. Voor haar is elke patiënt weer anders en heeft zijn eigen verhaal en benadering nodig. Haar positieve energie werkt aanstekelijk op patiënten, waardoor zij plezier heeft in wat zij doet. Het is wel een druk bestaan waarbij afwisselende werktijden zorgen een onregelmatig ritme als stressvolle momenten. Hierin biedt zelf yoga beoefenen als en lesgeven erin in combinatie met meditatie een uitkomst tot even helemaal loslaten na een dag hard werken. 

Vanwege haar voorliefde voor yoga besloot Sharmayne in 2015 de opleiding tot Vinyasa teacher te doen bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Hierbij trainde zij 300 uur om zich teacher te mogen noemen.

Gezeten op een paarse racefiets doorkruist zij sinds de afronding van haar docentenopleiding Amsterdam om op verschillende locaties les te geven; LiveYoga, TrainMore en Only4ladies. Haar lessen op de verschillende locaties zijn Vinyasa lessen en Restorative/Yin Yoga-lessen. De achtergrond in de yoga bestaat uit een combinatie van Iyengar, Ashtanga, Vinyasa en Yin.

 

Klik hier op terug te gaan naar de pagina van het VNVA Lustrumcongres

 

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media