HomeTrainingenVNVA symposia/congressenVNVA LustrumcongresSpreker uitgelicht: Prof. Dr C.G.J.M. (Carina) Hilders

Lustrumcommissie

Caroline Schneeberger - kl Lydia Ketting-Stroet foto-maayke-sluman
Caroline Schneeberger,
Voorzitter commissie
Lydia Ketting-Stroet,
Commissielid
Maayke Sluman,
Commissielid
Francine  Anne Koch 1  fotokve 
Francine Kruyt,
Commissielid
Anna Koch,
Commissielid
Karin von Eije,
Commissielid
    Joke Selhorst 
    Joke Selhorst,
Secretariaat

 

Spreker uitgelicht: Prof. Dr C.G.J.M. (Carina) Hilders

Carina HildersSamen naar een solidaire gezondheidszorg

Prof. Dr C.G.J.M. (Carina) Hilders, Managing Director van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft

Vanuit haar functie als hoogleraar Medisch Leiderschap, maar ook als gynaecoloog en directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis, een visie op een solidaire gezondheidszorg, met de zorg professional in de lead.

Carina vindt het thema van het Lustrumcongres erg waardevol: het ligt haar na aan het hart, want je kunt solidariteit binnen de gezondheidszorg op verschillende manieren zien. Wij zijn in Nederland een voorbeeldland in de wereld van kwalitatief hoogstaande zorg én met betrekking tot solidariteit, en toch zie je bij ons ook een kloof tussen mensen met een lage en hoge socio-economische status: 7 jaar verschil in levensverwachting en 17 jaar in het ontstaan van chronische ziekten. Dat vind ze indrukwekkend. We moeten het met elkaar doen: met elkaar de zorg voor elkaar organiseren. We zijn met elkaar verantwoordelijk. Maar hoe zorg je dat het houdbaar blijft met elkaar?

 

 

Klik hier op terug te gaan naar de pagina van het VNVA Lustrumcongres.

VNVA in het kort

  • De VNVA behartigt de belangen van de vrouwelijke artsen. De vereniging acht het van groot belang dat alle vrouwelijke artsen hun talenten optimaal kunnen benutten en daardoor een hun passende positie in de gezondheidszorg kunnen innemen. Tevens zet de vereniging zich in voor het inweven van seksespecifieke geneeskunde in opleiding en praktijk. Daarbij stimuleert de VNVA de gewenste maatschappelijke veranderingen…

Volg ons

VNVA op sociale media